Tietoturvaratkaisut
ja -auditoinnit

developit // defense

Tutkimusten mukaan yli puolet tietovuodoista aiheutuu työntekijän virheestä

Suurin tietoturvariski on siis yleensä inhimillinen erhe ja ihminen itse!
Tietoturva tarkoittaa jatkuvaa valvontaa, ajallaan tehtyjä ohjelmistopäivityksiä, järjestelmien skannausta uusien tietoturva-aukkojen varalta ja tietysti korjaustoimenpiteitä alati muuttuvassa verkkoympäristössä. Keskitetysti hallittu tietoturvaohjelmisto, kovalevyn salaus, tehokas palomuuri ja kaksivaiheinen tunnistautuminen voivat kuulostaa kryptiseltä, mutta ne ovat arkipäivää meille ja hoidamme ne käden käänteessä puolestanne.

Tietoturva on myös jatkuvaa uusiin uhkiin varautumista. Hyökkäyksiltä suojautuminen vaatii herpaantumatonta havainnointia esimerkiksi normaalista poikkeavista tapahtumista, kuten kirjautumisista oudoista paikoista ja outoihin aikoihin. Kaikki tekevät virheitä, mutta kaikki eivät tunnista niistä aiheutuvia uhkia. Kun haavoittuvuudet pystytään tunnistamaan ajoissa ja tietomurrot estämään, se tulee yritykselle huomattavasti edullisemmaksi kuin kalliiden vahinkojen paikkailuyritykset jälkikäteen.

Löydämme haavoittuvuudet ennen hakkereita

jatkuvaa valvontaa, järjestelmien skannausta ja korjaustoimenpiteitä
Tietoturvaohjelmistot
Joka hetki, kun tietokoneesi on yhteydessä verkkoon, se on alttiina kyberhyökkäyksille. Autamme sinua turvaamaan tietokonejärjestelmäsi ja tietoverkkosi alati lisääntyviä ja muuttuvia tietoturvauhkia vastaan.

Tietoturvaratkaisumme suojaavat yritystoimintasi sekä nykyisiltä että tulevilta uhkatekijöiltä.

Virustorjunta estää virusten, tunkeutujien sekä haitta- ja huijausohjelmien pääsyn tietokoneelle. Lisäksi virustorjunnan tehtäviin kuuluu myös työaseman puhdistaminen.

Salaus
Salausmenetelmien tarkoituksena on varmistaa, että luottamukselliset tiedot säilyvät luottamuksellisena. Tietokoneen lisäksi voidaan salata tarvittaessa myös yksittäisiä tiedostoja.

Kovalevyn salaus on paras tapa estää luottamuksellisten tietojen joutuminen vääriin käsiin, jos kannettava tietokone varastetaan tai se katoaa. Kovalevyn salauksen lisäksi voidaan samaan palvelupakettiin lisätä myös varmuuskopiointi luomaan lisäturvaa. Kun kovalevy on suojattu ja tiedostot varmuuskopioitu säännöllisesti, ei kovin suurta vahinkoa pääse tapahtumaan.

Opastamme asiakkaitamme salausavainten ja salasanojen käyttöönotossa ja hallinnoinnissa sekä salausavainten varmuuskopioinnissa.

Palomuurit
Tärkeä osa turvallista yritysverkkoa on moderni palomuuriratkaisu. Uuden sukupolven älykäs palomuuri pysyy uusien uhkien vauhdissa ja reagoi ennakoivasti, jos uhkia ilmenee. Se suodattaa pois haitallisen verkkoliikenteen ja haittaohjelmat sekä tunnistaa ja estää hyökkäykset tehokkaasti. Monipuoliset ja ylläpidetyt palomuuripalvelut auttavat verkon sisällön ja suorituskyvyn valvonnassa ja hallinnassa sekä pystytään jakamaan verkon osat eri tietoturvatasoihin.
Kaksivaiheinen tunnistautuminen
Kaksivaiheisen tunnistautumisen päätavoite on varmistaa, että vain sinulla on pääsy käyttäjätileillesi, jos esimerkiksi salasanasi varastetaan tai se vaarantuu muulla tavalla. Sen ollessa päällä sinun pitää salasanasi lisäksi vahvistaa kirjautumisesi toisella tavalla, joka yleensä on kertaluonteinen koodi puhelinsovelluksesta tai tekstiviestistä.
Varmuuskopiot
Kadonneet tiedostot ovat yhtä ilkeitä kuin viruksetkin.

Säännöllisin välein tehtävä varmuuskopiointi asiakasrekisteristä, laskutustiedoista, tiedostoista sekä sähköposteista on tärkeää tiedostojen turvallisen tallessa pidon takaamiseksi. Varmuuskopiointi on näppärä hoitaa myös automatisoidusti, jolloin aikaa säästyy muun liiketoiminnan edistämiseen.

Varmuuskopiot ovat arvokas apu myös silloin, jos kone hajoaa, viottuu, katoaa tai se varastetaan. Varmuuskopioinnin automatisoinnin lisäksi autamme vioittuneiden koneiden tiedostojen palauttamisessa. Tiedostot voidaan palauttaa joko samalle koneelle sen korjaamisen jälkeen tai esimerkiksi varkaustapauksissa kokonaan toiselle laitteelle.

Yritys voi itse määritellä, mitkä kohteet varmuuskopioon sisällytetään. Automaattisella varmuuskopioinnilla varmistetaan, että vahingon sattuessa käytettävissä ovat aina tuoreimmat varmuuskopiot tiedostoistasi.

Auditoinnit
Yli 10 000:n alan johtavan turvatarkastuksen avulla pystymme tarjoamaan perusteellisen näkymän yrityksen tietoturvan tasosta. Viimeaikaiset ja julkisuudessa paljon puidut tietoturvamurrot ovat antaneet pysäyttävän muistutuksen siitä, että yrityksen haavoittuvuudet täytyy löytää hyvissä ajoin ennen hakkereita – jo ennen kuin kukaan tai mikään pääsee tunkeutumaan yrityksen järjestelmiin ja varastamaan sieltä tietoja.

Tietoturvatarkastuksessa skannaamme niin palvelimet, työasemat ja mobiililaitteet kuin web-sovellukset ja -sivustot sekä sisäiset ja ulkoiset verkot. Lisäksi tarkistamme käytössä olevat pilvipalvelut, mobiilisovellukset sekä verkkolaitteet palomuureineen, tulostimineen, reitittimineen ja verkkolevyineen.

Käytämme markkinoiden parhaita työkaluja, jotka jäljittelevät hakkereiden käyttämiä hyökkäystekniikoita. Menetelmien avulla yrityksen järjestelmät pystytään näkemään niin sanotusti hakkereiden silmin, jolloin tarpeettomasti avoimet portit ja palvelut havaitaan heti ja niistä saadaan automaattisesti myös hälytykset.

Ollaanko it-ystäviä?

Ota yhteyttä!

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.