Esitystekniikka ja
livetuotannot

developit // stream

Avaimet käteen striimauspalvelu

kattaa kaiken suunnittelusta kuvauskaluston hankintoihin, toteutukseen ja tallenteisiin
Webinaarit, videokonferenssit ja etäkokoukset ovat monelle jo arkipäivää, mutta mahdollisuudet yhä sykähdyttävämpien tiedotustilaisuuksien, tapahtumien ja juhlien luomiseen ovat virtuaalimaailmassa rajattomat.

Striimauksen etuna perinteisiin tilaisuuksiin verrattuna on se, että esitettävä materiaali on katsottavissa ja kelailtavissa heti ja tapahtumasta saa oitis tallenteen. Striimi on myös äärimmäisen helppo jakaa niin yrityksen omilla verkkosivuilla kuin sosiaalisen median kanavissakin, kuten Instagramissa, Facebookissa, YouTubessa tai LinkedInissä, jolloin lähetyksellä pystytään tavoittamaan myös uusia kohderyhmiä ja yleisöjä.

Livetapahtumat ja -webinaarit ovat aina uniikkeja, sillä kaikki tapahtuu suorassa lähetyksessä. Live-esitystä ei siis koskaan voida toistaa täysin samalla tavalla. Raakatallenteen lisäksi livetilaisuudesta on mahdollista teettää myös tapahtuman teeman mukaisesti tyylitelty, leikattu ja tiivistetty tallenne.

Kaikki ääni- ja kuvaratkaisut sekä laitteistot

Neuvotteluhuoneisiin, esityskäyttöön ja striimauksiin
Esitystekniikka
Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin takkuilevat esitystekniikat juuri, kun esitys olisi alkamassa! Developitille neuvotteluhuoneet, mainosnäytöt ja musiikkijärjestelmät ovat arkipäivää siinä missä tietokoneetkin ja olemme toteuttaneet lukuisia, helppokäyttöisiä neuvotteluhuoneita ja esitystiloja asiakkaillemme.

Asiantuntevan suunnittelun lisäksi av-ratkaisujen ytimessä ovat laadukkaat laitteet ja niiden helppokäyttöisyys. Ne yhdessä takaavat sen, että esityksissä ei tarvitse erikseen huolehtia tekniikan pettämisestä ja että esiintyjiä ei tarvitse erikseen kouluttaa ja ohjeistaa joka kerta ennakkoon.

AV-ratkaisumme sisältävät kaikki ääni- ja kuvaratkaisut, mitä yrityksissä voidaan neuvotteluhuoneissa tai muussa esityskäytössä tarvita televisioista videotykkeihin, äänentoistoon, ohjaukseen ja älyratkaisuihin. Älykkäillä ohjaimilla esitystekniikka pystytään ohjelmoimaan esimerkiksi yhden painikkeen avulla toimivaksi tai jopa liiketunnistimen kautta aktivoituvaksi.

Kunnon esitystilat mahdollistavat myös striimaustekniikan käytön esimerkiksi webinaareissa, livetapahtumissa tai etäkokouksissa. Tarvittaessa annamme myös koulutusta AV-ratkaisujen omaksumiseen ja käyttöön.

Striimauspalvelu
Striimauspalvelu kattaa kaikki asiakkaan tarpeet aina livelähetyksien suunnittelusta, laite- ja välinehankintoihin, toteutukseen ja tallenteisiin. Liveksi-tiimillä on lähes 20 vuoden osaaminen ikuisessa muutoksessa olevan teknologia-alan eri osa-alueilta.

Olemme toteuttaneet toistasataa livestriimausta aina webinaareista, tuote-esittelyihin ja yritysjohdon ilmoituksiin, gaaloihin sekä koulutustilaisuuksiin.

Laitteiston ja osaajien tarve mitoitetaan ja räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaisesti – olipa kyseessä sitten yhden henkilön presentaatio, useamman henkilön paneelikeskustelu tai sadan vieraan häät, jotka striimataan toisella puolella maailmaa asuville sukulaisille.

Vuokraus
Onko sinulla striimausosaamista jo omasta takaa tai halu toteuttaa livestriimejä itsenäisesti? Liveksi-striimauspalvelun kautta voit myös vuokrata kuvauskaluston. Striimauskaluston vuokrauspalveluun sisältyy myös laitteiden kokoaminen ja purku.

Striimaukseen tarvittavat välineet, laitteet ja ohjelmat ovat yleensä iso kuluerä, vaikka tarve livelähetyksien tekoon asiakkaan omissa tiloissa olisikin toistuva. Kuvauskaluston hankinnoissa hintamme ovat äärimmäisen kilpailukykyiset ja toimitusajat ovat nopeat. Laitteiston tarve mitoitetaan aina sen mukaan, minkälainen live-esitys on tulossa.

Lisäpalveluna tarjoamme myös koulutusta laitteiston käyttöön ja siihen, miten striimataan. Olemme selkokielinen ja helposti lähestyttävä yhteistyökumppani, jolta on helppo kysyä, jos jonkin laitteen käyttö vaatiikin vielä lisäkoulutusta tai apuvoimia.

Tilat
Striimauspalveluun sisältyy kuhunkin livetilaisuuteen soveltuvan tilan kartoitus ja tarvittaessa myös vuokraus ulkopuoliselta taholta. Esimerkiksi kulttuurikeskus Korjaamolla on erinomaisia striimaukseen räätälöityjä tiloja.

Striimaustilat on aina hyvä mitoittaa livelähetyksen erityispiirteiden mukaisesti ja siten, että kuvattava kohde on minimissään kahdesta kolmeen metrin päässä kamerasta. Tällöin valaistus pystytään rakentamaan riittäväksi.

Tilassa on oltava hyvä verkkoyhteys kiinteänä tai vaihtoehtoisesti hyvä kuuluvuus 4G- tai 5G-yhteydelle, jolloin verkkoyhteys ei aiheuta pätkimistä tai huonolaatuista lähetystä.

Tiloissa tulisi olla mahdollisimman vähän ulkopuolista ääntä. Esimerkiksi kovaääninen ilmastointi voi tuottaa häiritsevää surinaa. Heikko äänieristys puolestaan aiheuttaa sen, että tilan ulkopuoliset äänet kuuluvat lähetykseen asti.

Green screen
Green screen -studiossa ei tarvitse huolehtia säästä tai valaistuksesta.

Niin sanottu green screen eli vihreä taustakangas on nerokas ratkaisu silloin, kun halutaan liittää kuvattavan kohteen taustalle esimerkiksi tietynlainen maisema, video, lavastus tai presentaatio.

Green screen -kuvaukset tehdään nimensä mukaisesti vihreän taustakankaan edessä, mutta vihreän värin tilalle liitetään reaaliaikaisesti juuri kyseiseen live-esitykseen soveltuvaa kuvitusta. Taustakuvalla pystytään luoda erilaisia tilanteeseen sopivia tunnelmia tai viedä osallistujat virtuaalisesti yllättäviinkin kohteisiin.

Ollaanko it-ystäviä?

Ota yhteyttä!

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.